Author Topic: Γεμιστές πιπεριές φλωρίνης  (Read 1969 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andreas

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Posts: 146
Γεμιστές πιπεριές φλωρίνης
« on: 14 June 2023, 07:15:08 AM »
Γεμιστές πιπεριές φλωρίνης

  Υλικά για 4 μερίδες

Συστατικά

    * 10 πιπεριές φλωρίνης
    * 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε πιπεριά + 4-5 εξτρα. (Έβαλα 8 ρύζι καρολίνα και 6 μπασμάτι)
    * 400 γρ. κιμά ανάμικτο
    * 250 ml σάλτσα ντομάτα (μικρό πουμαρό)
    * 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    * 3 σκελίδες σκόρδο
    * Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο
    * Λίγο μαϊντανό
    * 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)


Οδηγίες

   1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Στα μισά του τσιγαρίσματος προσθέτουμε και το σκόρδο περασμένο από τον ψιλό τον τρίφτη.
   2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και την σάλτσα και 2 ποτήρια νερό.
   3. Αφήνουμε να βράσει λίγο και ρίχνουμε και το ρύζι και τον μαϊντανό. Το βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην κολλήσει. Το ρύζι θέλουμε να φουσκώσει, αλλά δε χρειάζεται να βράσει τελείως. Στο τέλος βάζουμε και το κεφαλοτύρι.
   4. Στο μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στο πάνω μερός, τις αδειάζουμε από τα σπόρια και τις αλατίζουμε εσωτερικά.
   5. Τις γεμίζουμε με το μείγμα αλλά όχι υπερβολικά γιατί θα φουσκώσει κι άλλο το ρύζι.
   6. Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και ένα ποτήρι νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1-1.5 ώρα περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τις πιπεριές τις τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα στο κάτω μερός για να γεμίζονται καλύτερα (δημιουργείται έξοδος για τον αέρα). Τα γεμιστά αυτά συδιάζονται τέλεια με γιαούρτι, ειδικα τώρα το καλοκαίρι που θέλουμε κάτι δροσερό.

« Last Edit: 15 June 2023, 08:40:47 AM by Andreas »

 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal