Μπριζόλες χοιρινές με μανιτάρια Portobello
Υλικά για 2 μερίδες
Συστατικά
* 2 μπριζόλες χοιρινές
* 250 gr. μανιτάρια Portobello τεμαχισμένα
* 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
* 1 σφηνάκι κονιάκ
* 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
* 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
* Αλάτι, πιπέρι, λάδι για το σοτάρισμα
* Λίγο θυμάρι
Οδηγίες
1. Αλατοπιπερώνω τις μπριζόλες, ρίχνω λίγο λάδι στο τηγάνι και τις σοτάρω καλά ώσπου να ροδίσουν.
2. Μόλις πάρουν το χρώμα που θέλουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι.
3. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα), σοτάρω και τα λαχανικά έως ότου μαραθούν.
4. Προσθέτω το κονιάκ και το κρασί. Ξαναβάζω μέσα στο τηγάνι μου τις μπριζόλες, να μελώσουν όλα τα υλικά μαζί. Σ'αυτό το σημείο μπορώ να τα κάνω φλαμπέ (εγώ δεν μπορώ να το κάνω), αλλιώς αφήνω στη φωτιά έως ότου εξατμιστεί το κρασί με το κονιάκ.
5. Ρίχνω από πάνω λίγο θυμάρι για έξτρα άρωμα.
6. Όταν στήσω το πιάτο ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρω με ρύζι ή πουρέ.